Utrecht omstreeks 1979
kleine-tijn (29K)
Hier zie je mij als 5-jaar oud jochie aan de grote tafel in de serre.
Aan deze tafel werd vaak een ovaaltje uitgezet om de nodige uren trein plezier te verzorgen, vaak geflankeerd door hekjes en boerderijdieren. Ook auto's in verschillende schalen mochten niet ontbreken.
Soms mocht het hele huis belegd worden met rails. Dan kwam de doos 'meter rails' tevoorschijn en werd er een treinbaan gelegd vanuit de woonkamer door de keuken en serre, zo de tuin in, dan door de tuin weer door de serre, rechtsaf de gang in, aan het eind van de gang ging de trein via een lus terug en zo weer de woonkamer in en het rondje was compleet. Al met al was de trein hier toch wel een paar minuten bezig om 1 rondje af te leggen. Hup, de trafo(s) open, en ik achter de trein aan rennen.
Als het hele huis een treinbaan was gebruikte ik vaak de Lima 4-delige Hondekop (nog aanwezig in Hanulveen), deze was toen nog nieuw. De drempels waren hier en daar een beetje te steil voor het treinstel en de slijtsporen aan de onderkant van de bakken zijn daar nog het stille bewijs van, een leuke tastbare herinnering aan de vele avonturen van deze trein.
De 1220 loc die op de bovenste foto vlak voor me langs rijdt, is het exemplaar dat nu ook in Hanulveen aanwezig is.
(zie foto onder).

Waddinxveen anno 2003, Baan: Hanulveen I
1220 (41K)
Dit is dus werkelijk de loc die stamt uit mijn eigen jeugd.
Je kan zeker zeggen dat deze lok van toen, de fundering is voor de hobby van vandaag.