De buitenbaan.
"Het ontwerp".Dit is de lege tuin 5.5m breed x 8.80m diep. Links de achtergevel met tuindeur. Het gekleurde vak rechts is een toekomstige overkapping/zithoek waar de trein dan doorheen loopt. Wellicht wordt daar ook een kleine 'remise' ingericht (maar daar weet mijn vrouw nog niks van ;-)
De twee licht gekleurde cirkels zijn bomen die binenkort gerooid worden.
pic


Dit is mijn inspiratie en dat vinden mijn vrouw en ik heel mooi, en het is ook tuin vriendelijk qua aanblik. Ik zet het dan niet op die gemetselde stenen kolommen. En het wordt wat smaller, 30cm.
pic
(foto: Videostill YouTube, Bogglesham).


Hier staan de palen in de grond. Het idee is om hardhouten palen te gebruiken van 7x7cm doorsnee, 200cm lang. De baan hoogte wordt tussen de 80cm en 1m hoog. De lichtgekleude vlakjes zijn aangezette delen om de baan te steunen. Alleen de donkere zijn palen die in de grond staan.
pic


De lengte steunen tussen de palen worden hardhouten planken (2.0cm x 15cm x +/-120cm) op hun zijkant.
pic


En daar bovenop komen allemaal dwarsplankjes gezaagd uit dezelfde planken. Ik denk dat dit erg mooi staat in combinatie met de dwarsliggers van het spoor. De grijze rechthoek in de baan wordt een uitneembare brug. Over die constructie moet ik nog eens goed nadenken.
pic


En dan kan daar het spoor bovenop. Rijden maar!!
Het binnenste sppor zal een radius krijgen van 2160mm. Het buitenste spoor 2320mm.
Allebei boven de 2000mm dus de B1 kan er probleemloos op rijden, de 'Schools' zal waarschijnlijk een beetje aangepast moeten worden.
pic
04/2021