Roco Clean' blok reinigen.


01 (38K)

Als je je Roco Clean wagen al een tijdje hebt meelopen op de baan zal je zien dat het poetsblok aardig dichtslibt met vuil en vet. Hij reinigt nog nauwelijks...
Een nieuw blok (Roco 40019) is nogal prijzig.
Dit is hoe je de jouwe weer schoon kan maken.
Ik heb er twee op mijn baan meerijden. Hieronder zie je de vieze blokken
Als je op de foto klikt krijg je een grote foto te zien. Zie je hoe het blok vies en verzadigd is?!

k-02 (79K)


Schroef eerst voorzichtig het schonnmaakblokje onder de wagen vandaan. Pas op:er zitten kleine veertjes achter verstopt.

03 (63K)


Nu je het blokje van de wagen af hebt leg je het even een minuutjes in de wasbenzine te weken. Je hoeft niet het hele ding onder te dompelen, een heel klein laagje in genoeg. Hieronder zie je al hoe het vuil loskomt.

04 (30K)


Het vuil is nu zacht en week, dan kan je met een oude tandenborstel of spons de bovenkant masseren. niet schuren of krabben anders beschadig je het blokje.

06 (65K)


Hier zie je het resultaat. De linker is schoongemaakt, de rechter nog niet. Je krijgt ze niet 100% schoon maar de porieen van het blokje zijn weer open en hij heeft zijn reinigende werking weer terug.

05 (65K)


En dan kan hij weer onder de wagen. Deze foto is ook weer te vergroten door er op te klikken. Dan kan je het verschil goed zien.

k-07 (80K)


En dan nog een half-om-half foto. Het verschil spreekt voor zich denk ik.
=================== VOOR =============================== NA =============
08 (65K)


spacer
Disclaimer:
De bovenstaande ombouwbeschrijving is geschreven door Hanulveen.nl, deze vertegenwoordigt in geen zin de wijze van inbouwen aanbevolen door de fabrikant. Hanulveen.nl kan en zal geen aansprakelijkheid erkennen in geval van schade, het zij direct of indirect, danwel aan derden, door het ombouwen volgens bovenstaande ombouwbeschrijving.
spacer