Trix Koploper stroomafname verbeteren..De Trix koploper heeft een nogal eigenaardige stroomafname. Zo wordt het door een relais geregeld dat altijd de voorste draaistellen de trein van stroom voorzien. Ik ga dat aanpassen zodat alle wielen continu stroomafnemen.

001 (28K)


Open het motorrijtuig door de imitatiekoppeling en vouwbalg te verwijderen.

002 (49K)
Op de foto hierboven is het relais aangegeven, het witte blokje.
Die gaan we eens fijn omzeilen.

003 (47K)
Aan de achterzijde van de print zien we de draden de trein binnenkomen vanaf de stekker.
We moeten de volgende draden doorverbinden met elkaar:
AB1 met AC1 verbinden.
AB2 met AC2 verbinden.

004 (35K)
En dat ziet er dan zo uit...

005 (24K)
Om te laten zien dat hij nu ook stroom van het achterste rijtuig krijgt heb ik hem even op een kunststofplaat gezet.
En zoals je ziet branden de frontseinen. Nu zal de trein nog betrouwbaarder lopen aangezien hij op twee keer zoveel assen stroom afneemt.


spacer
Disclaimer:
De bovengenoemde ombouwbeschrijvingen zijn geschreven door Hanulveen.nl, deze vertegenwoordigen in geen zin de wijze van inbouwen aanbevolen door een of meerdere fabrikanten. Hanulveen.nl kan en zal geen aansprakelijkheid erkennen in geval van schade, het zij direct of indirect, danwel aan derden, door het inbouwen volgens bovengenoemde inbouwbeschrijvingen. Daar modelspoor modellen kunnen afwijken qua fabricagewijze en uitvoering, hoeven bovenstaande ombouwbeschrijvingen niet perse correct te zijn voor uw exemplaar. Het dient daarom aanbeveling u ervan te verzekeren dat het model dat u wilt ombouwen 100% overeenkomt met het omschreven ombouw model.
spacer